Zaterdag 27 mei zijn een aantal Kings judoka’s vertrokken naar Dedemsvaart om daar in de Citadel sporthal te strijden voor de titel van beste judo club van Noord Nederland. De teams konden deelnemen in de leeftijdsklasse tot 12 jaar, jongens of meisjes, in de leeftijdsklasse tot 15 jaar, ook jongens of meisjes en in de leeftijdsklasse tot 18 jaar, dit was een mix team van dames en heren. De Judo A-Zeven is een overkoepelende Friese wedstrijd judo organisatie, ook wel de Friese selectie genoemd.

Van de Judo Kings deden in alle teams van de Friese selectie judoka’s mee. In team 2 van de jongens stonden Brian Smid (de Westereen in de klasse tot 34kg) en Ivan Terpstra (Rinsumageest in de klasse tot 42kg), dit team werd vierde. Team 1 van Judo A-Zeven in de jongens tot 12 jaar stonden Boaz Elzinga (Munein, klasse tot 30kg) en Thijs Boorsma (Leeuwarden, klasse plus 42kg) naast Omar Rokic (Sneek), Redmer Duiker en Thom Bouwmeester (Heerenveen). Deze jongens wisten eerst van Tan Ren Jutsu (Oost Groningen), vervolgens van Judoschool Veendam, Judoschool Assen en als laatste van Dijkmansport (Groningen) alle wedstrijden te winnen met 5-0 en daarom werden zij gekroond tot beste team van Noord Nederland, hiermee hebben ze een ticket verdiend voor de Nederlandse Kampioenschappen in Nijmegen.


Jongens -12, goud Judo A-Zeven, zilver, Judoschool Veendam, brons Judo Tan Ren Jutsu

Bij de meiden tot 12 jaar stonden van de Judo Kings ook een aantal judoka’s in de selectie. In team 2 stond in de klasse tot 28kg Elske van der Veen (Noord-Burgum) zij werd met haar team knap 2e van Noord Nederland. In team 1 stond Minke de Ruiter (de Westereen, klasse tot 32kg) naast Pietsje Kats (Heerenveen), Faye Spinder (Heerenveen), Lupita Adema (Sneek) en Ellemiek Mosterman (Steenwijk). Dit team wist ook bijna van elk team te winnen met 5-0, eerst van Dijkmansport (Groningen), vervolgens van Judoschool Veendam en van Judoschool Assen. Alleen Tan Ren Jutsu gaf echt weerstand, daar wonnen ze nipt met 3-2 van waardoor het judo team van Judo A-Zeven ook knap kampioen werd en naar het Nederlands Kampioenschap Teams mag in Nijmegen.


Meisjes -12, goud Judo A-Zeven, zilver Judo A-Zeven, brons Judo Tan Ren Jutsu

Het team van de jongens tot 15 stonden Quinten vd Veen (de Westereen) en Troy vd Veen (Jistrum) in de klasse tot 46kg. Zij wonnen van Tan Ren Jutsu (Oost Groningen) en van Judoschool Assen, maar verloren helaas van Veendam waardoor dit team het zilver won en niet door gaat naar het NK. De meiden tot 15 jaar bestond uit zijn geheel uit judoka’s van de Judo Kings in de klasse tot 44kg stond Berber Ludema (Dokkum), tot 48kg Rixt Geertsma (Feanwalden), tot 52 Daphne de Jong (Gytsjerk – Ook FMT Budo judoka), tot 57kg Agnes Elzinga (Munein) en de plus 57kg Annemarie de Bruin de Westereen). Zij wonnen respectievelijk van Judoschool Poelstra (Stiens), van Dijkmansport (Groningen), van Tan Ren Jutsu (Oost Groningen), tevens van Judoschool Assen maar verloren helaas weer van Veendam waardoor ook zij het zilver wonnen.


Jongens -15, goud Judoschool Veendam, zilver Judo A-Zeven, brons Judo Tan Ren Jutsu


Meisjes -15, goud Judoschool Veendam, zilver Judo A-Zeven, brons Judoschool Poelstra

In de mixteam van Judo A-Zeven tot 18 jaar deden van de Judo Kings Nathan Klokman (Feanwalden), Hessel Nicolai (Feanwalden), Redmer Nicolai (Feanwalden) en Annemie de Bruin (de Westereen) mee, zij hebben als team helaas niet kunnen winnen van Judoschool Veendam en Dijkmansport.

Judo A-Zeven beste -12 judoka’s van Noord Nederland

Geef een reactie